hadiah untuk lelaki

Beta sudah ketandusan idea. Berbulan-bulan lamanya duk mencari-cari, survey, window shopping dan segala jadah mencarikan sesuatu yang boleh diberikan sebagai hadiah kepada Mr.K.

Tapi sampai ke hari ni, beta tak tau apa yang sesuai untuk Mr.K.. He has almost everything! So apa agaknya yang beta boley kasik kat dia lagi? Oh yes, hadiah untuk lelaki ni memang susah sangat nak carik. Bukan macham perempuan, kasik coklat pun dah ok.

Memandang Mr.K dah cop beta sebagai seorang yang stingy and selfish..dan beta sungguh tak sampai ati membiarkan gelaran itu bertapa untuk jangka masa yang lebey lama.. jadi, sila berikan idea-idea bernas anda sekalian.

And should I mention that Mr. K is very fussy??

.

No-No List

  • Perfume – bau jantan Hugo Boss tu dah sesuai sangat dengan dia. Buat beta liuk-lentuk je. Ehhhh?? Tapi dia dah ada banyak perfume yang lain, reject!
  • Watch – dah ada berlambak! Tapi dia tak kesah kalo ako nak kasik Tag Heuer. Reject!
  • Kasut – reject!
  • Wallet – baru je dia beli. Reject!
  • Belt – tengok dia pilih design buckle aje dah seram. Reject!
  • Kemeja / Baju / Tie – super-duper cerewet..dari design, colour, material, etc etc. Reject!

.

Apa lagik weeeehhhh??????

12 thoughts on “hadiah untuk lelaki

  1. bangles – crystals like mine maybe (i hv the member card – can get 50% less)

    pen

    home made card/cake/cupcake/dishes yada yadaa – always pikat the perut 1st hahaha.. (i know you’re going to laugh over this idea, knowing how his perut is forwarding.. lalala) p.s. jgn slimming tea sudah..

    bunga ke? just revert back, sometimes it’s romantic when woman sends the flowers to the man. sebab most of the things in ur list are material sangat and were rejected. T_T

    or bagi something that relate to his hobby. eg: setem ke (kalao lah), joran pancing ke (hahaha), tiket kapal terbang or tolong renew passport (kes kalao suka travel), sapot 4 rims kereta dia ke (kes suka modified kereta), yada yadaa.. you know best what his hobby.

    hope these help

    • dear..thanks so much for ur help. at least i’ve got the idea from men themselves..what do they want as a present.

      bangles: hmm..interesting. maybe u can lend me ur member card??

      pen: i will consider this very seriously

      flowers: aaaaauuuwww…sweet!! my list is material or practical??😛

      related to his hobby: sport rims definitely a big NO-NO!

  2. ayu sgt setuju ngan pen.. n then kite leh mntk org 2 ukir somethin’ kat pen.. (ape org pggl ek?lupe lak…)yg pntg ayu dh wat..:-)

  3. La IZ…nk cari hadiah..awat x habaq kt aku..hg beli ni iz..hg bg sebentuk cincin hg kt dia..tp disebabkan dia x muat (klu dia muat,mmg hg kena tinggal la iz)..hg jadikan loket rantai….

    p/s=klu hg nak lagi power,hg bagi kt aku..biar aku perasap sikit..kasi dia angau sepeanjang zaman kat hg

  4. Pingback: hadiah untuk Mr.K [prequel] « i.Z.Z.i.e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s