emo-no??!!

semalam berchatting dengan kak by dari jam 12 tengah malam sampai ke pukul 2 pagi. ako tengah baeeeekkk punya layan feeling chentan-chentun mushy-lovey-dovey 5 Tahun 5 Bulan. dah khatam berjuta kali tapi saja je nak parasan sorang-sorang malam hari, boley??

Kak By ada friendly match dengan MAS kat Subang. hoih, pompuan tu rajin benor mengaktifkan diri. ako pun rajin gak, mengaktifkan diri dengan kuak lentang atas katil. maka tiba-tiba, masuklah mode pillow talk dengan Kak By..

kitaorang berdua ni kureng lebeynye sama je. sama-sama bongsu (ye Kak Ayu, awakpun bongsu gak), cengeng, manja, emo dan yang sewaktu dengannya.

ntah macam mana, sebab dah terlalu larut ber-pillow talk sampai masuk topik; “How Supportive Is My Boyfriend?”. situasi Kak By dengan ako hampir sama..

ako ingat lagi masa ako kat kampus dulu. tiap kali ada show yang ako terlibat, mesti orang pertama yang ako jemput; Mr.K. haruslah mau dia datang kasik moral support kat ako kan?? nak jugak dia tengok ako beraksi atas pentas. nak dia share apa yang ako minat dengan dia.

Teater Dia Yang Sepi 2005 @Panggung Seni - semasa latihan

tapi..tiap kali ako jemput dia datang SHOW AKO (wah, bunyi macham hebat sangatlah kan?? macham ako ni artis fofular!), baik persembahan tarian mahupun teater yang ako terlibat, tak pernah sekalipun Mr.K datang tengok. 3 tahun babe ako kat UKM, 3 tahun terkinja-kinja atas pentas, kat dataran, kat Panggung Seni, kat DECTAR, kat Dewan Gemilang.

Perasmian Konvo 2006 @Dewan Gemilang

Perasmian Konvo 2006 @Dewan Gemilang

persembahan di hadapan Almarhum Tuanku Ja'afar yang ketika itu Canselor UKM

itu show yang ako terlibat. show yang ako saje nak melibatkan diri, lagi lah dia tak amek port. kawan-kawan jugaklah yang kasik moral support. tiap kali ako ada show, diaorang jugak yang datang tengok. kalo ako sibuk nak tengok persembahan kebudayaan, teater, persembahan muzik & orkestra, diaoranglah jugak yang terpacak sama.

Minggu Fesyen UKM 2007 @Pusanika

busana oleh: Rizman Ruzaini

http://rizmanruzaini.blogspot.com

well..pada ako, tu suma penting. ati sedey toksah cakaplah bila Mr.K said he can’t make it to the show(s) due to his hectic schedule and on top of that, show(s) kadang-kadang jatuh on weekdays yang sememangnya Mr.K dah sedia sibuk dengan keja dia.

tau tak hancur luluh remuk redam bila mengharapkan dia datang tapi dia tak datang?? it was something so meaningful to me, yet he didn’t even once turned up. NOT EVEN ONCE tengok ako beraksi atas pentas. tau tak ako pun mengharapkan dia kasik moral support?? tak harap pun dia bawak bunga ke tapi cukup sekadar berada di antara penonton yang datang..

Festival Seni 2007 @DECTAR

jadi kepada jejaka-jejaka di luar sana.. sila jangan pandang enteng apabila girlfriend anda terlibat dengan sebarang aktiviti. dia mahukan anda berada di sampingnya. sila berikan sokongan moral seperti gadis cheerleader. sekian terima kasih.

bibir ku terukir senyum.. namun hati ku sedih merudum

Izzie speaks:

Nak tengok video ako ber-pop-yeh-yeh, tak???

4 thoughts on “emo-no??!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s