Tragedi Oktober

Oktober 2009.. Wah, kejap je dah masuk Oktober ke? Pejam-celik-pejam-celik dah nak hujung tahun dah ye. Dah nak masuk setahun jugaklah ako berkhidmat, menabur keringat, jasa dan segala kat tempat ako keja ni.

Setahun jugakla ako duk sendiri, jauh dari mak. Pandai-pandai uruskan duit supaya hujung bulan tak makan meggi sebab tak cukup fulus (belom lagi merasa makan meggi sebab tak cukup duit tapi makan sebab rela hati memang selalu). Dah setahun pegang duit sendiri (duit gaji ah, duit PTPTipu tu tak kira ah!), ako akui yang ako memang seorang yang boros.

Asal gaji masuk je, tangan ako gigil-gigil nak pegang plastik beg, paper bags segala. Kalo tak dapat kat Kay El, kat Penang pun ako hangkut sumanya; kasut, high-heels, wedges, handbags, baju, jeans. Sampai Abang dah bising-bising, sebab tiap kali nak hantar ke stesen bas Sungai Nibong, barang dah terlebih muatan. Macamlah kat Kay El suma menda tu tadak. Oh, kepuasan melabur duit kat Penang sangat heaven dowh!!

Oktober ada hari-hari yang perlu dirai. Hari yang takkan pernah dilupai. Juga detik yang terindah yang terpahat di hati. Oktober ni banyak menda yang ako harapkan. Dan banyak menda jugak yang akan berlaku, itu ako tau. Cuma menantikan detik itu datang, detik itu tiba, detik itu terjadi. Pray the best for me!

choco girls on 1st Oct 2009

choco girls on 1st Oct 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s